گیاه آویشن حدود ۳۵۰ گونه دارد. میوه آن فندق چهار قسمتی و گیاه آن، گیاهی علفی با ساقههای کرکدار و سفید است. شاخههای علفی آن پوشیده از برگهایی در قسمت فوقانی ساقه است. به طوری که سرشاخههای گلدار و برگ آن قابل مصرف میباشد. آویشن از نظر طب سنتی طبعی گرم و خشک دارد. آویشن را به شکل تازه یا خشک و پودرشده در انواع غذاها، دمنوش آویشن و چای آویشن استفاده می کنند.
خواص آویشن
سلامت پوست
آویشن می تواند باکتری های که باعث ایجاد مشکلات پوستی مختلف می شوند را از بین ببرد. که این امر به حفظ سلامت پوست کمک می کند.
رشد مو
مواد مغذی موجود در آویشن به فولیکول مو برای رشد کمک می کند.
درمان سوء هاضمه
دمنوش آویشن به منظور تقویت هضم خوب و همچنین کاهش نفخ شناخته می شود. به علاوه حاوی روغن های می باشد که می تواند زخم معده را درمان کند.
سلامت استخوان ها
آویشن غنی از ویتامین k، آهن، کلسیم و منگز است. همانطور که می دانید این مواد معدنی نقش مهمی در سلامت، رشد و تراکم استخوان ها دارند.
سلامت قلب
این گیاه به دلیل اثرات آنتی اکسیدان و ضد التهابی که دارد از التهاب های مزمن پیشگیری می کند که از موارد عمده در بیماری های قلبی می باشد. این گیاه گرفتگی در رگ ها و شریان ها و فشار خون را کاهش می دهد و قلب را تقویت می کند.
درمان اختلالات تنفسی
خواص آنتی سپتیک و آنتی بیوتیک آن موثر در درمان سرفه و برونشیت و گلو درد می باشد. و شما می توانید دمنوش آویشن را مصرف کنید و برای شیرین کردن آن را به همراه عسل استفاده نمایید.
بهبود بینایی
آویشن منبعی از ویتامین A است که این ویتامین به از بین بردن بیمارهای چشمی کمک فراوانی می کند.
تقویت سیستم ایمنی بدن
این گیاه به دلیل خواص آنتی اکسیدانی سبب جلوگیری از عفونت و بیماری ها می شود.
آرام بخش
مصرف دمنوش آویشن همراه با عسل باعث می شود خواب آرام داشته باشید. این گیاه می تواند خستگی را کاهش دهد و خلق و خوی را آرام کند.
طرز تهیه دمنوش آویشن
- در ابتدا یک قاشق مرباخوری آویشن خشک شده را داخل دو لیوان آب جوش بریزید.
- قوری را به مدت 15 دقیقه بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید تا دم بکشد.
- در این مرحله می توانید به طور دلخواه به آن عسل یا لیمو عمانی اضافه کنید و میل نمایید.
موارد منع مصرف آویشن
- مصرف آویشن برای افراد مبتلا به اختلالات غده تیروئید توصیه نمی گردد.
- مصرف زیاد آویشن در دوران بارداری می تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد. بنابراین به خانم های حامله توصیه نمی شود .
- برای افرادی که عمل جراحی در پیش دارند توصیه می شود از دو هفته قبل از عمل جراحی آویشن استفاده نکنند. زیرا این گیاه روند انعقاد خون را با تاخیر مواجه می کند.
- برخی افراد ممکن است به آویشن و فرآوردهای آن حساسیت داشته باشند.
کلام آخر
دمنوش آویشن یا چای آویشن نوشیدنی سالمی است که از دم کردن آویشن حاصل می شود. این دمنوش حاوی تمامی خواص آویشن می باشد و بسیار مفید و پرخاصیت می باشد. برای تهیه آویشن خالص و اصل می توانید به محصولات غذایی ارگانیک شکپوی سفارش خود را اعلام کنید.
شکپوی، ضامن سلامت خانواده شماست.