خواص خرما برای عموم مردم آشکار است. از جمله خواص ویژه خرما که ارزش غذایی زیاد و خون ساز می باشد. و همچنین خرما برای تقویت قوای جنسی سرد مزاجان و بیماری های ناشی از سردی و درد کمر و نرمی مفاصل تاثیر بسزایی دارد. زیرا طبع و مزاج خرما گرم و خشک است.
نخل یا موخ نامی است که به گیاهانی از خانواده های مختلف اطلاق می شود که بیشتر از همه گیاه خرما به نام نخل شهرت دارد. خرما یکی از قدیمی ترین میوه های کشت شده به دست انسان است. نام این میوه چندین مرتبه در قرآن آمده است به همین خاطر برای مسلمانان دارای اهمیت مذهبی می باشد.
انواع خرما
به طور حدودی 200 نوع خرما در دنیا وجود دارد که در حال حاضر 120 نوع از آن شناخته شده است. خرما به طلای سیاه ایران معروف است و از محصولاتی است که در تولید غذا ها و نوشیدنی ها مختلف استفاده می شود. با حفظ خواص خرما که در انواع مختلف آن و روش های مصرف این خوراکی وجود دارد. خرمای ایران در کنار زعفران ، پسته، خاویار و فرش زبان زد جهانیان می باشد .
خرما زاهدی
خرمای زاهدی که در زبان عربی به آن زهدی گفته می شود. از نظر ظاهری طلایی و بیضی شکل است . ایران به دلیل داشتن آب و هوای متنوع از مناسب ترین سرزمین ها برای کاشت و برداشت این محصول می باشد و این نوع خرما در جنوب ایران کشت می شود. در استان های خوزستان، فارس، بوشهر و کرمانشاه در سطح وسیعی کشت می شود .خرما زاهدی از سرطان جلوگیری نموده و به تقویت دستگاه عصبی کمک می کند. این میوه برای کم خونی عالی است و به سیستم گوارش کمک می کند.
خرما پیارم
از نوع خرما های نیمه خشک و دیررس است. این خرما بیشتر در استان هرمزگان به عمل می آید و اینکه پوست نازک پیارم به رنگ قهوه ای تیره است . از شدت نازکی پوست می توان گفت گوشت و پوست آن به یکدیگر چسبیده است و ظاهری زیبا برای این نوع خرما رقم خورده. از خواص خرما پیارم اینکه قند موجود در این نوع خرما از فروکتوز می باشد به همین خاطر مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است.
خرما عسلی
خرما عسلی شیره زیادی دارد و همچنین از شیره آن استفاده های فراوانی می شود. باید توجه داشته باشید که قبل از مصرف این خرما را به خوبی شستشو دهید. این نوع خرما دارای هسته ای سخت و محکم است پوست نازک آن باعث شده تا به راحتی از گوشت خرما جدا گردد. منبع خوبی از ویتامینها ومواد معدنی است، فیبر، کلسیم، آهن، سدیم، منیزیم، روی، ویتامین A، ویتامین B، و ویتامین K از املاح معدنی موجود در این بمب کوچک انرژی است. از جمله خواص خرما عسلی از بروز سرطان جلوگیری می کند. در کاهش کلسترول خون ، درمان یبوست ، اختلالات روده، مشکلات قلبی و همچنین در سلامت استخوان ها تاثیر بسیاری دارد.
خرما رطب
شناخته شده ترین نوع خرما است رنگ این خرما سیاه تیره می باشد . اگرچه می توان این محصول را در هوای آزاد نگهداری نمود اما بهتر است در یخچال نگهداری شود. در کاهش کلسترول و نیز در درمان یبوست و افزایش سطح انرژی بسیار موثر می باشد. و همچنین برای قلب، بیخوابی و پیشگیری از سرطان موثر است.
خواص خرما به طور کلی
درمان کم خونی
وجود مواد معدنی و همچنین سطح بالای آهن در خرما باعث شده که یک مکمل غذایی خوب برای افرادی باشد که دچار کم خونی هستند. به طوری که این خوراکی سطح انرژی بدن را بیشتر می کند و خستگی را از بین می برد.
تقویت استخوان ها
خرما شامل مواد معدنی سلنیوم، منگنز، مس و منیزیم می باشد. که این مواد برای تقویت و قدرتمند نمودن استخوان های بدن مفید هستند.
بهبود یبوست
خرما به عنوان یک ماده غذایی ملین شناخته می شود برای دستیابی به اثر ملینی خرما باید آن را از شب قبل در آب خیس کنید و هنگام صبح میل نمایید. با این روش به تسکین یبوست کمک می شود.
درمان اختلالات روده
از دیگر خواص خرما به دلیل داشتن نیکوتین برای درمان اختلالات روده مفید می باشد. و همچنین خرما دارای فیبر محلول و نامحلول است که می تواند برای سیستم گوارش مفید واقع گردد.
انرژی زا
خرما شامل شکرهای طبیعی مانند گلوکز ، فروکتوز و ساکاروز می باشد. به همین دلیل میان وعده عالی برای افزایش انرژی است. در زمانی که دچار احساس خستگی شدید می توانید چند عدد خرما به همراه گردو که بسیار مفید است میل نمایید تا انرژی از دست رفته را بدنتان بازگردانید.
سلامت قلب
از خواص خرما که غنی از پتاسیم است خطر ابتلا به سکته و سایر بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.
کلام آخر
مشتریان عزیز برای خرید محصولات غذایی ارگانیک و سالم مانند خرما بهتر است به فروشگاه های معتبر که دارای مجوز بهداشتی می باشند مراجعه نمایند تا بتوانند محصول ارگانیک و با کیفیت را تهیه کنند. در هنگام خرید خرما با در نظر گرفتن انواع مختلف خرما به تازگی آن توجه داشته باشید.
شکپوی، ضامن سلامت خانواده شماست.