سرکه در دسته ترشیجات و چاشنیجات غذایی قرار می گیرد که از تنوع بسیار زیادی برخوردار است. از معروف ترین و پرکاربردترین سرکه ها می توان به سرکه سیب و انگور اشاره کرد. همانطور که می دانید سرکه انگور بیشتر برای درست کردن ترشیجات استفاده می شود و سرکه سیب برای سالاد و سایر مواد غذایی مصرف می شود. شاید به دلیل اینکه سرکه انگور تند تر و سرکه سیب ملایم تر می باشد. محصولات غذایی ارگانیک شکپوی قصد دارد اطلاعاتی درباره انواع سرکه و خواص آن را با شما همراهان عزیز به اشتراک بگذارد.
در گذشته تولید سرکه برای حفظ محصول از خرابی و بدست آوردن چیزی برای مصرف خیلی به جا و اقتصادی بوده است. در حال حاضر بسیاری از کشورها محصولات مازادی مثل کیوی یا انگور و سیب خود را به سرکه تبدیل می کنند با این روش از خرابی محصول جلوگیری می کنند و هم اینکه هزینه های انبار داری خود را کاهش می دهند.
انواع سرکه
سرکه دارای تنوع زیادی می باشد و به جز سرکه انگور و سیب که معرفی شد. دیگر انواع آن سرکه خرما، کشمش ،برنج ،بالزامیک ،سرکه نارگیل و… تولید شده و در بازار در دسترس مصرف کننده می باشد. درست است که سرکه ها در کل نوعی اسید هستند ولی تفاوت های جزئی با هم دارند.
مصرف انواع سرکه ارگانیک در کنار غذا خون را رقیق کرده و سموم را دفع و چربی بدن را کنترل می کند و کمک به هضم غذا می تواند گوشت را نیز به خوبی هضم کند. پوست های که دارای جوش سیاه هستند می توانند روی کمک سرکه حساب کنند. بخور سرکه می تواند گرفتگی بینی بر اثر سرماخوردگی را برطرف نماید. همچنین سرکه به عنوان سپری محکم در برابر مشکلات قلبی است اما یادتان نرود زیاده روی در هر چیزی مضر است و سرکه هم استثناء نمی باشد.
خواص سرکه
مبارزه با کلسترول بالا
سرکه سیب سرشار از پکتین است. این فیبر حلال، جذب مواد غذایی و مایعات را در روده کند کرده و با عبور آرام از دستگاه گوارش کلسترول را دفع می کند.
تنظیم قند خون
سرکه به دلیل خواص اسید استیک که دارد با اضافه کردن انواع سرکه به غذاهایی که دارای گلوسید است سبب حفظ تعادل میزان قند خون با همان گلیسمی می گردد.
جلوگیری از پوکی استخوان
اضافه کردن سرکه به مواد غذایی قدرت حلالیت و جذب کلسیم را افزایش می دهد به علاوه اینکه اسید استیک سرکه همچنین تغییرات سلول های استخوانی که با رسیدن یائسگی و تغییرات هورمونی خاص این دوره رخ می دهد را کاهش می دهد و از پوکی استخوان پیشگیری می کند.
ضد پیری
سرکه سیب سرشار از آنتی اکسیدان است یکی از موثرترین های آن بتا کاروتن طبیعی است. و از آنجایی که مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان می تواند اثرات شوم رادیکال های آزاد را خنثی کند در نهایت با پیری مقابله می کند.
کمک به هضم غذا
اسید سیتریک موجود در انواع سرکه هضم و جذب کلسیم موجود در سرکه و سایر مواد غذایی را آسان می کند و در سوخت و ساز بدن تاثیر گذار است.
ترکیب خوشمزه
بسیاری از خانوادههای ایرانی، سرکه را علاوه بر ترشی، در ترکیب با آب و عسل و البته اگر مایل باشند همراه با کمی عرق نعنا، در قالب سکنجبین هم بسیار دوست میدارند و کمی از این ترکیب خوشمزه را همراه با چند برگ کاهوی سرحال و شاداب، به عنوان میانوعدهای مفید در طول روز نوش جان میکنند